zondag 10 februari 2008

steun de rolstoelgebruikers in hun strijd naar een deftige plaats om naar het voetbal te kunnen gaan

34 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo
Ik ben het volledig eens met den eddy ,maar het zou op alle sportactiviteiten mogelijk moeten zijn om met de rolstoelen op een gemakkelijke manier binnen te geraken,en de activiteit op een goede en aan gename plaats te kunnen volgen.
vakeleo

nancy zei

toegankelijkheid moet voor iedereen kunnen
goed dat jij je hiervoor inzet Eddy

Anoniem zei

Als zoon van Eddy (en ook voetballiefheber) weet ik uit eerste hand dat het verschrikelijk moeilijk is om met ene rolstoel te geraken waar je wilt.
Het belgisch voetbal wil nieuw stadions, dat ze dan ook maar aan hun minder mobiele suporters denken.. en neem een voorbeeld aan duitsland waar elk nieuw stadion fantastiche mogelijkheden heeft voor rolstoelgebruikers.
Iedereen heeft het recht om te doen wat hij wil een rolstoel mag niemand daardoor tegenhouden

Anoniem zei

Natuurlijk zijn wij het volledig eens met den Eddy, en willen wij ook dat men met een rolstoel naar voetbalwedstrijden moet kunnen gaan kijken (op een aangename manier natuurlijk).
Toegankelijkheid is nodig voor iedereen!

Anoniem zei

Wij zijn het zeker en vast eens met Eddy. Iedereen gaat graag eens naar een wedstrijd - optreden - ... kijken. Alle publieke plaatsen zouden rolstoelvriendelijk moeten zijn!!

Anoniem zei

Ook wij kunnen ons alleen maar aansluiten bij dit super initiatief! Rolstoelgebruikers moeten even makkelijk toegang hebben tot voetbalpleinen-en stadions dan alle andere mensen! Sport en ontspanning moet voor iedereen zijn!

Anoniem zei

Tja, wat kan ik anders zeggen dan buiten dat ik het volledig mee eens ben met den Eddy, ik vind het super dat je ergens voor inzet

Veel Succes

Anoniem zei

Hoi Eddy,
Hier de steun van de Luytskes : zoals jij je voor iets inzet is ongelooflijk (en we kunnen er van meespreken) We denken dat dit probleem niet alleen in de sport aanwezig is, maar ga eens shoppen en bekijk de stoepen of sommige winkels maar eens! Veel steun van ons allemaal

Unknown zei

Hoi Eddy,

Ik ben zelf ook een rolstoeler zoals ge weet, en ik ondersteun je hier volledig in. Er is nog heel veel werk om mensen die minder mobiel zijn toch te laten functioneren op een 'normale' manier. De toegankelijkheid is vaak schrijnend. Goed initiatief Eddy !

Tot KRC - STVV

Nicole zei

Wij zijn het volledig met jou eens! Toegankelijkheid OVERAL en voor IEDEREEN! Op onze 6 Merksplasse stemmen kan je zeker rekenen.

Anoniem zei

Hallo

Zoals we weten ben je inderdaad samen met je kids een echte voetbal liefhebber. Het is eigenlijk diep triest dat als je al minder mobiel bent en er dus een stukje levensgenot van je wordt afgenomen, je nog harder moet vechten dan een mobiel iemand die alles nog kan om toch de leuke dingen in het leven te kunnen blijven doen waar je dan je plezier en levenslust uit kunt halen! We steunen je dan ook enorm en hopen dat het gauw allemaal beter wordt. Het is toch eigenlijk te gek dat er op zulke plaatsen al niets beter geregeld is op dit gebied! Succes!!
Peter en Aura

Anoniem zei

Men praat steeds maar over gelijke kansen voor iedereen. Wel volgens mij moeten ze eens dringend stoppen met babbelen en in actie schieten. Iedereen zou overal moeten kunnen komen. Dus ik steun Eddy voor 100%! Knap dat je er voor opkomt Eddy!

Anoniem zei

Beste Eddy

Wij zouden willen dat je er letterlijk!! voor kon gaan,
jammer genoeg zit dat er niet aan.
Maar laat niet met je sollen,
en zorg dat je naar je favoriete sport kan rollen.
Jouw inzet zal door velen worden gewaardeerd,
en hopelijk wordt er ook veel van geleerd.
Tof dat Genk het goede voorbeeld geeft,
zo zie je maar 't is een club die leeft.
Als jij en Jesse nog eens daar gaan zien ,
geef ze van ons dan een tien op tien.
En aan alle andere ploegen,
laat mensen in een rolstoel zo niet zwoegen.
Gun ze ook een plaats langs het plein,
ze zullen jullie eeuwig dankbaar zijn.

Eddy 't is een goed idee
veel succes ermee!!!

Edwin & Conny
Kim & Hans

Anoniem zei

Bedankt voor de link naar Fans On Wheels, Eddy.
Ik ben ervan overtuigd dat de situatie in de Belgische voetbalstadions in de komende jaren zal verbeteren. Het ziet er allessinds goed uit.

Sportieve groeten,

Anoniem zei

superhelden zijn mietjes die alleen in films en stripverhalen bestaan

echte helden zijn mensen die elke dag het verschil maken en die idealen hebben waarin ze geloven

als je dan ook nog de koppigheid van de kempenaar en het optimisme van de limburger combineert, kan je de hele wereld aan

you'll never walk alone, eddy

Anoniem zei

Toen ik via de website van Turnhout je interview las, besefte ik pas dat de minder-mobiele mens inderdaad dikwijls tweederangs wordt behandeld.Laat de KBVB alle clubs verplichten voor een degelijke toegang te zorgen. Ook mijn favoriete KVT!Ik steun je ten volle Eddy !
Marc Schram,KVT-fan

Anoniem zei

hoi eddy
hierbij ,de steun van de Fam. Dierckx (5). Gelukkig zijn VELEN gespaard gebleven van een rolstoel in de familie maar wat niet is kan nog komen. Dus TOEGANG VOOR EENIEDER.

veel succes met je inzet.
B. D. D. F. E.

Anoniem zei

Hoi Eddy,

Veel succes met je actie!!!
Na 10 jaar steward geweest te zijn bij KFCT en KVT ben ik sinds deze maand een jaar in dienst bij Willem2 en dit als hoofdsteward.
Bij ons zijn er plaatsen voorzien op de tribune achter het doel, ong. 2m boven "the pitch". je begeleider kan op het vak dicht bij jou zitten. Natuurlijk is er ook een speciaal toilet voorzien.
Hoe het in het nieuwe M'gladbach zit, daar heb ik geen weet van. Daar heb ik nog niet opgelet. Misschien weet Dirk Paeshuys hier iets meer over, want hij is er al meer geweest.
In elk geval, als je eens naar W2 wil komen, dan laat je maar iets van je horen en hopelijk zijn er dan nog plaatsjes vrij.

Mvg,

Jan van Steenbergen aka "den hoegie"

Anoniem zei

KV Turnhout nodigt je uit bij een van de volgende wedstrijden om de installatie te komen bekijken.

Volgende tekst verscheen op de website van KV Turnhout.

Joos Horsten, Voorzitter

Bij deze wil de club reageren op het artikel in het Het Laatste Nieuws van zaterdag 23 februari 2008 waarin voetbalfan en rolstoelgebruker Eddy Leysen zijn ongenoegen uit over de slechte accomodatie van veel voetbalstadions.

Vooreerst wil de club te kennen geven dat ze volledig achter het initiatief van Eddy Leysen staat.

Wat betreft het Stadsparkstadion moeten we toegeven dat er aanvankelijk een probleem was. Rolstoelgebruikers konden de wedstrijden enkel vanop de begane grond volgen. Er waren wel toiletten aanwezig en tevens waren er schuine paden voorzien die vlot toegang verleenden tot de lager gelegen kantine. Dankzij de Turnhoutse sportraad is er intussen een lift geïnstalleerd. Gevolg is dat rolstoelpatiënten nu ook op de overdekte tribune kunnen plaatsnemen. Het Stadsparkstadion is dus momenteel volledig uitgerust om rolstoelgebruikers te ontvangen.

Er zijn intussen ook afspraken met enkele supporters die slecht te been zijn. Zij mogen zich laten afzetten aan het stadion (daar waar normaliter geen voertuigen mogen rijden). Voor dergelijke afspraken neem je best contact op met veiligheidsverantwoordelijke Luc Devolder..

In vergelijking met het Villapark waar de rolstoelgebruikers een onoverdekt plaatsje hadden naast de zijlijn en waar er geen aangepaste toiletten waren, is er een grote vooruitgang geboekt.

Anoniem zei

hela eddy
ik sta volledig achter je vraag voor meer toegankelijkheid in de stadions en zoals beloofd zal ik je op de hoogte houdenvan de stand van KVT als we op verplaatsing spelen.Al hoop ikdat je toch eens gaat komen kijken in het villapark
groetjes paul

Anoniem zei

Eddy, super-initiatief!
Ik ben ook aangenaam verrast door het antwoord van de voorzitter van KV Turnhout. Goed om vast te stellen dat men in Turnhout ondertussen de nodige inspanningen heeft gedaan om het stadion op een aangename manier toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Er is echter nog veel werk aan de winkel om alle stadions in België even toegankelijk te maken. Hopelijk brengt deze actie één en ander teweeg. Nog veel succes!

Hannes Anaf, sp.a gemeenteraadslid Turnhout.

Anoniem zei

laat ons met zijn allen deze actie steunen zodat iedereen naar alle sporten kunnen gaan kijken.

ludwina zei

Hallo,

Spijtig dat je hiervoor nog moet strijden, maar alle sportstadions moeten toegangkelijk worden voor rolstoelgebruikers.Daarom wensen we heeeeeel veeeel succes en dat je in de toekomst naar elke wedstrijd kan gaan kijken die je wenst te bekijken.

Succes

LUdwina,Marc,Dries,Chiara

Anoniem zei

Het is hoog tijd dat de hoog- (over?)betaalde voetballers en andere topsporters goed beseffen dat hun sport enkel kan overleven door trouwe fans... Eddy (en ongetwijfeld veel andere rolstoelgebruikers) is zo iemand. Hij is een voetballiefhebber in hart en nieren en hij zou wegkwijnen van verdriet als 'zijn' sport zou verdwijnen. Daarom wil ik alle sportclubs willen vragen rekening te houden met IEDEREEN die ervoor zorgt dat voetbal populair blijft. Het is maar een kleine moeite de infrastructuur aan te passen zodat ook minder-validen kunnen genieten van hun favoriete club (PSV liet enkele maanden geleden het stadion zelfs aanpassen omdat de bezoekende coach L. Van Gaal gekwetst in een rolstoel zat!). Niet enkel de supporters maar ook de clubs zullen er ongetwijfeld wel bij varen...

Eddy, goed initiatief en voor alle voetbalbonzen: 'Men verwijt zieken vaak egoïsme. maar is egoïsme dan een voorrecht van gezonden?'

Anoniem zei

hoi Eddy,
we staan volledig achter je en weten hoe moeilijk het vaak is als je in een rolstoel zit. We kennen er meer en die ondervinden ook maar al te vaak hinder. We wensen je veel geluk bij deze campagne.
Groetjes
Diane en Walter

Anoniem zei

Hey Eddy,

Mijn steun krijg je zeker en vast. Ik vind het een geweldig initiatief en zoals ik weet zal je er voor de volle 100% voor gaan.
Nog veel succes en hopen da ge in de toekomst terug naar den Antwerp kunt eh!

Grtz Karen

hildje1961 zei

Hoi Eddy,

Heel veel succes gewenst met je actie !
Ik hoop dat er nog vele reacties komen op dit "heel menselijk" initiatief en dat alle minder mobiele supporters overal en op alle sportmanifestaties hun geliefkoosde sporter(s) kunnen aanmoedigen ! Liefs, Hilde Geuens

Anoniem zei

hallo
een goed initiatief. ik vind dat je groot gelijkt hebt ik studeer verzorging en ik kan er ook niet tegen dat ze niet meer mogelijk heden hebben voor rolstoelgebruikers. Veel succes met je campagne.

Anoniem zei

Hoi
Goed werk. Wij allen moeten dit initiatief steunen. Het is maar pas wanneer je in dergelijke toestand verkeerd dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt.
Johan en Rit

Anoniem zei

hé eddy, veel succes met je knap initiatief. Hopelijk kan je langs deze weg niet alleen sportverantwoordelijken maar ook beleidsmensen bereiken, zodat ze beseffen dat er nog heel wat werk aan de winkel is, en dat de financiële belangen ondergeshcikt moeten zijn aan de mensen en hun noden.
'k zie je nog wel...

wim

Anoniem zei

Hey Eddy ,

Samen met Blue Army On Wheels hebt ge ondervonden dat er nog veel werk aan de winkel is . Door het geklungel van kv - mechelen hoop ik dat er veel mensen zijn wakker geschud .U blog zorgt er zeker voor dat de mensen in u omgeving het weten .
Gelijk Martin Luther King zei:I Have A Dream , zo zal het nog een lange weg zijn om er voor te zorgen dat voetbal voor iedereen een feest is . groetjes Willy

Anoniem zei

Stefaan

Hey Eddy

Goed bezig ze, laat je maar goed horen...
Ik kan maar een ding zeggen, dat Belgie ons landje nog veel mag leren over toegankelijkheid.

Eddy laat je stem maar goed horen, dat die ministers eens wakkergeschud worden. Inplaats over een regering te zeveren. Hoeveel geld is daar al niet naar toe gegaan???, met dat geld hadden ze veel stadions toegankelijk kunnen maken.

Anoniem zei

Het is waar de rolstoelpatienten er toch niet minder om ,laat het bestuur zelf maar eens met een rolstoel naar de voetbal of andere sporten gaan kijken ze zullen het rap weten.We steunen je ik vind het tof dat jij je er voor inzet.
Gerd ,Edgard,Ann,Siggi,lotte,Ellen en Wim en??????

Anoniem zei

Hoi Eddy

Onlangs gingen we samen naar het voetbal (België - Marokko)! Ik heb toen persoonlijk mogen meemaken dat die plaatsten echt niet goed zijn voor de rolstoelgebruiker! Je zit in een hoek van het terrein, schuin achter de 2 dug-outs en bijna 1/4 van het speelveld wordt daardoor bijna onzichtbaar. Twintig minuten voor tijd dropten ze daarenboven nog eens ongeveer dertig extra stewards op de piste wat de zichtbaarheid niet verbeterde, integendeel! Gelukkig hadden deze mensen snel begrepen dat ze zich moesten bukken. Oh ja, op de beleefdheid en de hulpvaardigheid van de stewards was bovendien niets aan te merken! Blijf je inzetten Eddy want een plaatsje bovenaan in de Heizel is voor jullie zeker en vast een "must"!
Michel

rondleiding met Luc Devolder

rondleiding met Luc Devolder
hoofd veiligheid

hoog en droog in de tribune

hoog en droog in de tribune
samen met de allerliefste vrouw van de wereld

een goed gesprek met mijnheer Horsten

een goed gesprek met mijnheer Horsten
10/10 voor KV Turnhout

KVM - R Genk

KVM - R Genk
met de (brave) supporters in de nek

we zijn er bijna (uit)

we zijn er bijna (uit)

nog een paar draadjes

nog een paar draadjes

collega's met fans

collega's met fans